Huiswerkbegeleiding volgen?

Heeft uw kind moeite met het plannen van het huiswerk, het gestructureerd leren voor toetsen of heeft hij of zij extra hulp nodig bij het leren leren? Krijgt u stress van het huiswerk van uw zoon of dochter? Of ervaart u bij uw kind spanningen omdat hij of zij geen grip heeft op het huiswerk? Instituut Synergie biedt huiswerkbegeleiding aan voor leerlingen in het voortgezet onderwijs op alle niveaus en voor alle leerjaren.

Hoe werkt Huiswerkbegeleiding?

Wij bieden voor de leerlingen in de huiswerkbegeleiding een rustige werkplek waar zij hun maak- en leerwerk kunnen maken. Aan het begin van de dag nemen we samen de planning door en bepalen we samen waar de leerling die middag aan gaat werken. Zodra de leerling een vraag heeft staat er altijd een begeleider klaar om te helpen. Al het maakwerk wordt gecontroleerd en het geleerde stof wordt (schriftelijk of mondeling) overhoord om de leerling optimaal voor te bereiden op de toetsen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de studievaardigheden. Heeft de leerling zijn huiswerk af en is hij of zij minimaal 1,5 uur bij ons geweest? Dan kan er genoten worden van een huiswerkvrije middag of avond!

Hoe ziet Huiswerkbegeleiding bij instituut Synergie eruit?

Gratis proefdag bij instituut Synergie

We vinden het belangrijk dat de leerling achter de keuze staat om bij instituut Synergie te starten. Daarom mag de leerling altijd vrijblijvend een gratis proefdag komen volgen om een goed beeld van de begeleiding te krijgen en de sfeer te proeven! Tijdens deze proefdag draait de leerling actief mee in de begeleiding, laten we zien hoe wij plannen en gaan we meteen aan de slag met het schoolwerk dat de leerling meeneemt.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we de doelen van de leerling en ouders. Daarnaast bespreken we hoe alles in zijn werk gaat.

Aan de slag!

Tijdens de begeleidingsdagen controleren we aan het begin van de dag de planning en sturen deze bij waar nodig. Hierna gaat de leerling aan de slag met zijn maak- en leerwerk. Gedurende de dag controleren en overhoren wij alle schoolwerk van de leerling. Natuurlijk is er ook ruimte voor het beantwoorden van vakinhoudelijke vragen. Aan het eind van de dag wordt de planning nog een keer nagelopen; is alles af? Heeft de leerling de planning voor de komende dagen scherp? Dan is het daarna tijd om te ontspannen!

Waar wacht je op?

We bieden huiswerkbegeleiding op ieder niveau: vanaf de laatste groepen van de basisschool, de hele middelbare school tot en met mbo.