Huiswerkbegeleiding MBO

Voor studenten op het mbo kan de overgang van de middelbare school naar het mbo een grote stap zijn. Het bijhouden van huiswerk is op het mbo nog steeds erg belangrijk. Bij instituut Synergie vinden wij de deskundigheid van onze studiecoaches vanzelfsprekend. Daarnaast vinden wij de ‘klik’ tussen de leerling en de studiecoach erg belangrijk voor een succesvolle begeleiding. Voor optimale resultaten zijn positiviteit en geduld tijdens de huiswerkbegeleiding de focusgebieden.

Huiswerkbegeleiding mbo

Leerlingen van het mbo kunnen bij instituut Synergie terecht voor goede huiswerkbegeleiding. De studiecoach en de student zullen het huiswerk plannen en uitvoeren. Het doel is hogere schoolresultaten met als gevolg meer zelfvertrouwen. Het streven is om al het schoolwerk af te maken op huiswerkbegeleiding zodat er geen huiswerk thuis gemaakt hoeft te worden. De tijd voor ontspanning in het gezin zal toenemen wat zorgt voor meer rust.

Waarom huiswerkbegeleiding MBO?

·               VERBETERING STUDIEVAARDIGHEDEN

Wanneer je het lastig vindt om op de juiste manier te leren voor een tentamen, moeite hebt met het onderscheiden van hoofdzaken en bijzaken of het bijvoorbeeld lastig vindt om gestructureerd werkstukken en essays te schrijven. Met je studiecoach maak je een plan en ga je bezig met het het verbeteren van je studievaardigheden.

·               GOEDE PLANNING VAN STUDIETAKEN

In je studententijd komt er veel op je af. Het kan soms lastig zijn om in het studentenleven voldoende tijd te maken voor je studie. Omdat je liever geen studievertraging wilt oplopen is het belangrijk om een goede planning te maken voor je studie en de nevenactiviteiten. Jouw studiecoach helpt je bij het stellen van prioriteiten en het inplannen van studiewerk, zodat niet alles op het laatste moment aankomt. Dat scheelt jouw stress en zo heb je bovendien meer tijd voor leuke dingen!

·               MEER MOTIVATIE VOOR JE STUDIE

Waar er op de middelbare school nog veel verplicht was, heb je als student veel meer vrijheid. Dan kan best lekker zijn, maar het kan ook zorgen voor motivatieproblemen. Samen met jouw studiecoach kijk je naar wat jij belangrijk vindt en hoe jij je (weer) kunt motiveren voor je studie.

·               AANLEREN JUISTE LEERSTRATEGIEËN

Op een goede manier leren voor tentamens is een kunst. Naast het maken van een goede planning is het ook handig om efficiënt te kunnen studeren. Dat bespaart tijd en helpt je om hogere cijfers te halen!

·               MINDER STUDIESTRESS

Door je tijd en energie effectief te verdelen over je studie en andere activiteiten zul je minder stress ervaren. Jouw studiecoach leert je om je tijd zo in te delen dat je niet áltijd met je studie bezig bent.

Waar wacht je op?

We bieden huiswerkbegeleiding op ieder niveau: vanaf de laatste groepen van de basisschool, de hele middelbare school tot en met mbo.