Brugklasbegeleiding?

Van groep 8 leerling naar echte brugpieper! Het brugklasjaar is voor veel leerlingen een leuk maar ook spannend jaar. Bij instituut Synergie vinden we het belangrijk om leerlingen meteen in het eerste jaar goed te ondersteunen zodat ze met succes en zelfvertrouwen hun middelbare schoolcarrière starten en kunnen vervolgen! De brugklasbegeleiding is speciaal afgestemd op het brugklasjaar en helpt de leerling met het onder de knie krijgen van de studievaardigheden, het plannen van het huiswerk en het leren voor de verschillende toetsen en vakken. Zo leert de leerling niet alleen de plan- en leervaardigheden die nodig zijn in het brugklasjaar, maar wordt er direct een goede basis gelegd om hun verdere schoolcarrière op voort te bouwen.

Hoe ziet de route naar succes in de brugklas eruit?

Gratis proefdag bij instituut Synergie

We vinden het belangrijk dat de leerling achter de keuze staat om bij instituut Synergie te starten. Daarom mag de leerling altijd vrijblijvend een gratis proefdag komen volgen om een goed beeld van de begeleiding te krijgen en de sfeer te proeven! Tijdens deze proefdag draait de leerling actief mee in de begeleiding, laten we zien hoe wij plannen en gaan we meteen aan de slag met het schoolwerk dat de leerling meeneemt.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we de doelen van de leerling en ouders. Daarnaast bespreken we hoe alles in zijn werk gaat.

Aan de slag!

Tijdens de begeleidingsdagen controleren we aan het begin van de dag de planning en sturen deze bij waar nodig. Hierna gaat de leerling aan de slag met zijn maak- en leerwerk. Gedurende de dag controleren en overhoren wij alle schoolwerk van de leerling. Natuurlijk is er ook ruimte voor het beantwoorden van vakinhoudelijke vragen. Aan het eind van de dag wordt de planning nog een keer nagelopen; is alles af? Heeft de leerling de planning voor de komende dagen scherp? Dan is het daarna tijd om te ontspannen!

Voortgang

Na het volgen van het intensieve begeleidingstraject is de leerling er klaar voor om met succes de brugklas te doorlopen en is er een essentiële basis gelegd voor de volgende leerjaren! Het is mogelijk om na de brugklasbegeleiding over te stappen naar de Huiswerkbegeleiding.

Waar wacht je op?

We bieden huiswerkbegeleiding op ieder niveau: vanaf de laatste groepen van de basisschool, de hele middelbare school tot en met mbo.